Hvilken dag er det i dag? Hvilken dag er det i dag?

Jadda, det er fortsatt søndag. Ikke at søndag egentlig betyr noe for en som er sykemeldt, sånn bortsett fra at butikkene er stengt og kollektivtransporten noe redusert, men jeg får allikevel det lille ekstra angststikket i brystet og en dråpe kaldsvette renner fra tinningen min ved tanken på mandagen som nærmer seg. Kanskje er det nettopp fordi jeg ikke har noen såkalte forpliktelser i morgen, kanskje er det fordi jeg ikke har tatt noen beroligende i dag, kanskje er det fordi jeg er fyllesjuk. Føler uansett at søndag har en eim av ubehag, det spiller ingen rolle om det er bursdag eller julaften eller halloween, jeg kan kjenne stanken av søndag gjennom lukta av nybakt kake, sprø svor og falskt blod. Søndag er søndag.

Når det er sagt er søndag en sann gledens dag sammenlignet med ukas rævhøl; tirsdag. Nå tenker du kanskje at jeg er helt gæren, og det har du for så vidt rett i, men det er fullstendig irrelevant i denne monologprega diskusjonen. Du tenker mandag er verst, det er noe alle veit, derav ordet «blåmandag». Well, haven´t you ever heard that tuesday´s bluesday?

La meg utdype litt om hvorfor tirsdag er verre enn mandag. Begrunnelsen baserer seg hovedsaklig på uttrykket, samt den generelle aksepten for, «blåmandag». På en mandag trenger du ikke være blid eller uthvilt eller feilfri på noen som helst områder nettopp fordi det er mandag. Det er en fullstendig legitim unnskyldning som nesten alle umiddelbart aksepterer. Alle er enige om å la hverandre være i fred og fokuserer kun på å komme seg gjennom dagen.

Tirsdag derimot, da braker det faenmeg løs. Alle tingene som ikke ble gjort på mandagen, alle uspurte spørsmål, alle krevende samtaler, alle utsatte innkjøp, absolutt alle de tingene vi grua oss til hele søndagen, skal gjennomføres på én gang. Det er en fullstendig nådeløs helvetesdag, du har gjerne hatt mareritt og/eller sovet dårlig natta i forveien, en fugl bæsjer på deg og du får purring på en regning du hadde glemt. Noen tirsdager er skikkelig bra, men du klarer aldri å stole på at det ikke kommer til å snu, og det er derfor umulig å nyte det. Dessuten forfølges ofte en god tirsdag av en like sjelden dårlig onsdag.

Onsdag er jokeren. Pålitelig nok til at du stoler på den, men utilregnelig og full av overraskelser. The wild card. It´s gonna make or break you. De aller fleste onsdager er gode. Det er lillelørdag, den du er forelska i liker bildet ditt på Insta, du har fått unnagjort en hel masse, utretta ting i hytt og pine, det er pils etter jobb fordi du fortjener det. Noen onsdager er veldig ambivalente. Du forsover deg, men da får du sitteplass på trikken, men så er sjefen sur når du kommer på jobb, men du slipper unna et kjedelig møte, men det er din tur å kaste søpla, men du finner en 20-kroning ved siden av søppelkassa. Så er det de onsdagene som er det vi på fagspråket kaller «meh». Disse er bare kjedelige. Ingenting skjer. 24 ekstremt lange timer som du kun holder ut fordi de etterfølges av torsdag. Torsdag er herlig, men før jeg skriver noe mer om torsdag må jeg advare om den siste onsdagen: den ekstra tirsdagen. Ja, du leste riktig. Noen ganger bytter tirsdagen og onsdagen plass, og noen ganger får du faktisk TO tirsdager. Onsdags-tirsdager er ofte grovere enn vanlige tirsdager, det blir fort en død slektning eller et brukket bein. Grøss.

Ahhh endelig torsdag! Torsdag er kanskje den beste dagen, tett etterfulgt av fredag og lørdag. Torsdagen minner deg konstant på at det snart er helg, folk smiler til deg på gata, oppfører seg pent i butikken, behandler de som jobber i kundeservicebransjen med respekt og takknemlig tålmodighet, putter penger i koppene til de fattige rusmisbrukerne. Torsdagen har tid til ordentlig frokost, den har ekstra god kaffe og en sjokoladebit i lunsjpausen, den har biff med bernaise til middag. Det er skikkelig god stemning på jobb og den du er forelska i spør om du vil finne på noe i helga. Torsdag lukter regn og smaker honning. Det eneste vonde med torsdagen er at det er lett å glemme at du skal på jobb/skole/aktivitet på fredagen.

Så kommer fredagen. Alle danser rundt i en slags gledesrus hele dagen og gjerne en annen type rus om kvelden, hvis ikke de sparer seg til lørdagen eller ekteskapet eller Jesus eller ett eller annet. Det eneste potensielt negative med fredagen er forventningene om at fredagen skal bli så sykt digg.

Til slutt har vi lørdagen. Lørdagen er fest, uansett hva du legger i det ordet. Det kan være flatfylla, strikkeklubb, familiemiddag, swingers club, filmkveld, date night eller en ekstra kvarting med hero før leggetid. Lørdag skal du kose deg, og den har dessverre samme potensielle nedtur som fredagen. I tillegg ligger det i lørdagen et løfte om en søndag som nærmer seg med stormskritt.

Så der har du fasiten! Her er ukedagene rangert fra best til verst:

Torsdag

Fredag

Lørdag

Onsdag

Mandag

Søndag

Tirsdag

Annonser

Skrevet av

ajna

Dette er lok.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *