Må ha det, bare må ha det!

Jeg sitter her på en tirsdagskveld og kjenner at det begynne å klø inni kroppen min. Det skjer mange ganger hver eneste dag. Det skjer fordi jeg har angst som går opp og ned i styrke, og jeg har i løpet av livet prøvd mange forskjellige «medisiner» mot den mer paniske delen av sykdommen min.

Jeg vil skrive litt om dette nå fordi jeg føler på det, og veit at mange andre også føler på det. Avhengighet kommer i uendelig mange forskjellige former. Jeg personlig er eller har vært avhengig av følgende: sukker, nikotin, usunn mat, cannabis, mobilspill, alkohol og enkeltmennesker. Før vi går videre vil jeg forklare sistnevnte. Det er veldig vanlig å bli avhengig av folk, og vi er alle avhengige av å ha noen å kommunisere med regelmessig. Den avhengigheten jeg snakker om dreier seg derimot om å bygge hele livet sitt rundt en annen person. Det er ikke spesielt gunstig for hverken deg selv eller vennen/kjæresten/familiemedlemmet ditt.

Videre vil jeg nevne at jeg aldri har følt at jeg har slutta å sikle etter disse tingene, selv om jeg har avslutta forbruket mitt. Kløen er der fortsatt. Kløen har bare én kur, det er å klø, og det er en kur du må ta resten av livet. Den andre løsningen er å leve med kløen. Jeg liker å tro at jeg gjør litt av begge deler.

Det jeg gjør for å unngå at livet mitt raser ned i et avhengighetshull er at jeg bytter på å gjøre tingene jeg er avhengig av, med noen ubehagelige kløe-pauser i mellom. Eksempelvis kan jeg på en god dag spille litt mobilspill, røyke et par trekk e-sigarett og spise en sjokolade. Hvis jeg gjør dette fire dager på rad så kan jeg drikke øl, røyke vanlig sigg og spise cheeseburgere de neste tre. I mitt hode er dette nesten innafor.

Når det er sagt så har jeg også bedre perioder enn akkurat nå, og da drikker jeg sjelden mer enn én gang i uka, spiser på mækkern like sjeldent og røyker nesten aldri sigg. Det klør ikke like mye da, men det ligger og ulmer. Jeg har alltid lyst.

Nå tenker kanskje noen at jeg er et dårlig eksempel på avhengighet fordi jeg ikke sitter på gata og skyter hero inn i øyeeplet mitt. Til de av dere må jeg advare om at alle avhengighetene som er skrevet opp her har potensiale til å ødlegge livet ditt, selv om de ikke er heroin.

Jeg røyka cannabis i fem år hver eneste dag og slutta for ett år siden. Jeg var fastrøyker i nesten ti år og bytta til e-sigg i juletider i fjor. Jeg har helt sikkert brukt i overkant av et halvt år sammenlagt kun på mobilspill, men jeg har nå klart å kutte ned litt. Jeg har følt at hele verden rundt meg raste fordi et menneske har forlatt hverdagen min, flere ganger enn jeg egentlig vil innrømme. Jeg er nå mer eller mindre selvstendig, selv om jeg fortsatt har tendenser til å lene meg litt på folk i perioder.

Dette er hva jeg har oppnådd, og det er viktig å huske på at det går ann å slutte med ting, men også viktig å legge merke til, og for noen av oss å innimellom akseptere, at noen av disse tingene siger inn i livet igjen. Mitt motto: litt av alt, ikke for mye av noen ting. Det er min gyldne middelvei. Det er ikke nødvendigvis din, men den finner du, jeg har troa på deg.

Annonser

Skrevet av

ajna

Dette er lok.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *