Et rolig sted

Tusen millioner milliarder elektriske impulser sitrer gjennom hjernen min og angsten knuger en ru neve rundt hjertet mitt så hardt at det kjennes ut som det skal eksplodere. I en ubestemt tidsperiode er jeg full av yrende, ilende, skrikende psykosomatisk  ubehag som sprer seg gjennom blodårene mine som illsinte maur.

Noen ganger kan jeg gjøre alt riktig, også er det allikevel ikke nok. Når det først begynner å boble så er det egentlig for seint, men jeg drømmer allikevel fortsatt om et sted i tid og rom hvor jeg kan være og føle meg rolig.

Jeg drømmer om en verden i svart-hvitt med frisk luft og mange myke rundinger og harde, stabile firkanter. Et sted hvor jeg har bakkekontakt, samtidig som jeg kan lene meg inn i noe mykt. Et sted med gardiner og slør som henger over alt, selv om det er ute i naturen.

Det er solskinn og skyggeflekker og en innsjø med sandbunn, alle stedene har hver sin temperatur og det er bare vind der hvor jeg vil ha vind. Jeg kan puste under vannet hvis jeg vil. Alt som skal være lett er lett og alt som skal være tungt er tungt. Det er en strand der som har tusenvis av fine, runde steiner i forskjellige størrelser. De er spiselige og har masse forskjellige smaker, og hvis jeg kaster dem opp i lufta så kommer de ned igjen som såpebobler. Men de sprekker ikke når de treffer bakken, de bare blir til spiselige, runde steiner igjen.

Det er fantastiske plantevekster over alt, men ingen ting har skarpe kanter eller spisse pigger. Noen av blomstene er så store at jeg kan klatre opp og legge meg inni dem. Epletrærne er bittesmå, og eplene er på størrelse med rips, uten stilk eller frø, og jeg kan spise en håndfull om gangen. Appelsinene er nesten like små og vokser uten skall.

Ingenting er klissete eller gjørmete eller støvete. Det er en sump laget av dundyner hvor det bor masse små frosker. De er som gummi og tåler alt, hvis jeg tråkker på en så spretter den opp igjen så fort jeg flytter foten. Ingenting kan bli ødelagt eller få vondt. Det er en million forskjellige lykkelige dyr som alle er venner. Elefantene er på størrelse med hunder og er veldig kosete. Musene er så store som hvaler, og alle de små jungeldyra kan sitte på ryggen deres hvis de vil. Ingen innsekter stikker eller biter, og alle samarbeider om å lage store byggverk og vakre skulpturer.

Der vil jeg være. Nå er jeg der i tankene, og det hjelper litt. Du får lov til å komme hit du også hvis du vil ta deg en pause fra hverdagen.

Annonser

Skrevet av

ajna

Dette er lok.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *